SEKSUAALITERAPIA JA SEKSUAALINEUVONTA

 

Suurien elämänmuutosten, kuten sairastumisen kohdatessa, muutokset parisuhteessa ja seksuaalisuudessa ovat tavallisia. Olo voi olla hämmentynyt ja puolisolle saattaa olla vaikea puhua omista toiveista, peloista tai seksuaalisista tarpeista. Mikäli kaipaa parisuhdetta, saattaa erilaisia kysymyksiä tulla mieleen kumppanin löytämiseen ja parisuhteen aloittamiseen liittyen. Myös muutokset mielialassa ja omassa kehossa voivat askarruttaa itseä tai puolisoa.

Seksuaalineuvonta – ja seksuaaliterapia ovat vuorovaikutukseen perustuvaa työtä, jossa käsitellään parisuhteeseen, seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyviä asioita. Vastaanotolle jokainen tulee oman yksilöllisen kysymyksensä kanssa. Jokainen kysymys on tärkeä. Seksuaaliterapiassa kartoitetaan asiakkaan tilannetta laajemmin kuin seksuaalineuvonnassa.

Vastaanotolle hakeutumisen syitä voivat olla mm. erilaiset toiminnalliset häiriöt kuten erektiohäiriö, kivut, haluttomuus, muuttunut elämätilanne kuten ero tai ikääntyminen, sairastumiseen- tai vammautumiseen liittyvät kysymykset, seksuaalinen hyväksikäyttö sekä parisuhdeongelmat.